Direct Trade

Felelősek vagyunk a tetteinkért.
Számunkra a fenntarthatósághoz vezető közvetlen út az, ahogyan bánunk a környezetünkkel. És az emberek ennek részei. A közvetlen kereskedelem révén közvetlen kapcsolatokat építünk a termelőkkel - közvetítők nélkül és a legmagasabb szintű átláthatósággal.
A termelőket egyenrangú partnerekként kezeljük, és Ön és mi pontosan tudjuk, honnan származik a kávéja, ki termeszti és hogyan dolgozzák fel. Az OMV VIVA Kávézókban csak közvetlen kereskedelemből származó kávét szolgálunk fel, így vásárlóink biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb minőséget kapják, és hogy a termelők tisztességes fizetést kapnak.
A Direct Trade előnyei
A Direct Trade keretein belül a termelők és a vevők közötti közvetlen kapcsolat egyaránt előnyös a gazdálkodók és az OMV számára. Miközben az OMV a lehető legjobb terméket hozza forgalomba a VIVA kávézóiban, a gazdálkodók tisztességes, az átlagos piaci árak feletti jövedelmet kapnak. Ez a magasabb jövedelem, gazdasági stabilitást, illetve növekedést eredményez a termelők közösségeiben. Mindezen túl a Direct Trade megállapodásokba bevont gazdaságok kötelezve vannak arra, hogy képzéseket tartsanak és bevételük egy bizonyos hányadát fenntarthatósági célokra fordítsák.
Különböző farmok, egyedi történetek
Az elmúlt időszakban rengeteg íztesztet végeztünk vásárlóinkkal és a visszajelzések alapján megújítottuk a VIVA Classic Selection kávénkat. Két országból 3 termelőtől érkező kávék keveréke képezi azt a páratlan ízvilágot, amit a megújult VIVA Classic Selection nyújt a fogyasztóknak. A termelőktől a kávé egyenesen a Milano melletti Gimoka kávépörkölő üzembe érkezik, ahonnan gondos válogatás és pörkölés után kerül új csomagolásban a VIVA kávézókba, De nézzük, kik termelik a VIVA Classic kávét:
A Minas Gerais régióban található farmjukon 1920 óta foglalkoznak kávétermesztéssel, különös hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra és az egyedi ízvilágra.
Ez a délnyugati terület az árnyékban termesztett, enyhén savas, testes ízű kávéjáról ismert. A kávén túl kardamomot, fekete borsot, narancsot, őshonos gyümölcsöket és fűszereket, valamint gyógynövényeket is termesztenek errefelé.
Ez a régió az intenzív aromájáról, enyhe savasságáról, valamint hosszan tartó csokoládés ízjegyeiről ismert kávék otthona.